Bizi Takip Edin !
Bizden Haberler
Geri Dönüşüm Eğitimi Veriyoruz

Farklı ve yeni projeleriyle toplumun beğenisini kazanan Kocasinan Belediyesi toplum olarak sokağa attığımız değerli atıkları yeniden kazanmak için başlattığı projeyle gelecek nesilleri şimdiden eğitmeye başladı bile.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  değerli atıkları ekonomiye yeniden kazandırabilmek amacıyla gelecek nesilleri şimdiden eğitmeye başladıklarını söyledi.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak çocuklara çevre bilincini aşılamak için geleceğin sahibi miniklere Elagöz’de kurdukları Kay-Çev Tesisleri’nde  geri dönüşüm semineri verdiklerini belirterek, " Çevre bilincini çocuklara küçük yaşta vermeyi amaçlıyoruz. Geri dönüştürülebilir  cam, plastik, metal ve kağıt gibi değerli atıkların ekonomiye nasıl geri kazandırıldığını gelecek nesillere anlatmak, onlara sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha iyi imkan ve mekanlar sağlamak belediyeler olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Doğal kaynakların sınırsız olmadığı, israf edildiği takdirde bir gün tükeneceği göz önünde bulundurulduğunda geri dönüşümün öneminin çok daha net biçimde anlaşılacağını anlatıyoruz. İşte bu gerçeği çocuklarımıza, çocuklarımız vasıtasıyla evlerindeki anne ve babalarına öğreterek hem bugünü hem de yarını kazanmak istiyoruz” dedi.

Kocasinan Belediyesi olarak dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere kazandırılması için yoğun çalışmalar sergilediklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,  “ Geçtiğimiz günlerde ilçemiz sınırları içerisindeki okullarda çocuklarımıza ‘Gelecek İçin Dönüşüm’ projemizle ilgili geri dönüşüm semineri vermeye başladık. Projenin ikinci aşamasında da miniklere KayÇev Geri Dönüşüm Tesislerimizde atıkların çeşitlerine göre nasıl tasnif edildiği, hangi işlemlerden geçirilerek tekrar kullanıma kazandırıldığını uygulamalı olarak gösteriyoruz. Gelecek nesillere daha iyi imkanlar bırakmak için geleceğin sahibi çocuklarımızı bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek ” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
Adres : Hasanarpa Mah. Bora Sokak No:27 Kocasinan KAYSERİ
Telefon : 0352 222 13 65
Copyright © 2015 Tüm hakları saklıdır.