Bizi Takip Edin !
Bizden Haberler
Çevre Dostu Kocasinan Geri Dönüşüm Atağında

Ekonomiye yeniden kazandırılabilecek değerli atıkları israf etmeden tekrar kazanabilmek amacıyla yoğun çalışmalar sergileyen Kocasinan Belediyesi, minik öğrencilere okullarında geri dönüşümün önemi konusunda seminer veriyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çevre bilinci aşılamak, ekonomik değeri olan atıkları yeniden kazanabilmek için geleceğin sahibi miniklere geri dönüşüm semineri vererek bilgilendirdiklerini, bilinçlendirdiklerini söyledi.

Geri dönüşüm bilgilendirmesi ve bilinçlendirmesine Yenidoğan Mahallesi Orhan Gazi İlköğretim Okulu’nda başladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar “Önümüzdeki bir aylık süreçte 9 mahallede daha çok öğrenciye çevrenin önemini anlatacağız. Çevreye önem verilmediği, hor kullanıldığı zaman gelecekte yaşanabilecek problemler hakkında kendilerini bilgilendireceğiz” dedi.

‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden yola çıkarak çevre bilincini çocuklara küçük yaşta vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; “Geri dönüştürülebilir atıkların ekonomiye nasıl geri kazandırıldığını gelecek nesillere anlatmak, gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Çevre bilincini çocuklara ne kadar erken aşılarsak geri dönüşü o kadar hızlı olacaktır.  Kağıt, metal, plastik, cam gibi atıkların kaynağında ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırılması için öğrencilerimizle elbirliğiyle çalışmak istiyoruz. Çocuklarımızı bu konuda teşvik ediyoruz. Ekonomiye, insan ve çevre sağlığına, gelecek nesillere önem veren herkes için geri dönüşüme destek olmanın vazgeçilmez bir görev olduğunu öğrencilere anlatıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak çevre dostu uygulamalara gereken önemin verilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

Gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha iyi imkan ve mekanlar sağlamanın görevleri olduğuna dikkat çeken Başkan Ahmet Çolakbayrakdar; “Atık yönetim planlarının oluşturulması, değerlendirilebilir atıkların kaynağında toplanması, ayrıştırılması çok büyük önem arz ettiği için Kocasinan Belediyesi olarak geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz.  Geri dönüştürülebilir, ekonomik değeri olan atıkların çeşitli geri dönüşüm yöntemleriyle tekrar üretim sürecine kazandırılması her açıdan çok önemlidir. Doğal kaynakların sınırsız olmadığı, israf edildiği takdirde bir gün tükeneceği göz önünde bulundurulduğunda geri dönüşümün önemi çok daha net biçimde anlaşılmaktadır. Geri dönüşümün; ekonomiye, çevreye, insan sağlığına, havaya, suya, toprağa, ekolojik denge ve sayılamayacak kadar çok alana yararlarını geleceğin sahibi gençlere anlatıyor, onları bilgilendirip, bilinçlendiriyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
Adres : Hasanarpa Mah. Bora Sokak No:27 Kocasinan KAYSERİ
Telefon : 0352 222 13 65
Copyright © 2015 Tüm hakları saklıdır.