Bizi Takip Edin !
Bizden Haberler
Çevre Dostu Kocasinan'dan Ekonomiye Destek

Kocasinan Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket ederek, çevreye ve insana verdiği değerle örnek işler yapmaya devam ediyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hem doğal kaynakları korumak hemde Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına özellikle önem verdiklerini vurguladı.

Kocasinan Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve kısa adı KAYÇEV olan Çevre Teknolojileri ve Enerji San. Tic. A.Ş. Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Hunat Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte dikkat çekici bir çadır ve stantla yerini aldı. Çadır ve Stantta, geri dönüştürülebilir malzemeyle yapılan çalışmalar sergilendi.

Çevre konusundaki duyarlılığı ve hassasiyeti ile takdir toplayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bilinçli tüketimin sadece bugünler için değil gelecek nesiller için de önem arz ettiğinin bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, ''Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda hassas bir belediyeyiz. Geri dönüşüme büyük destek vererek, doğal kaynakların korunmasına, enerji tasarrufu sağlanacak, atık miktarı azalacaktır. Böylelikle geri dönüşüme büyük katkı sağlanacaktır.'' dedi.

Geri dönüşümün herkesin katkıda bulunacağı bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna da değinen Başkan Çolakbayrakdar, ''Doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Sadece Kocasinan için değil,  daha temiz çevre ve daha yanabilir Türkiye için çalışıyoruz'' diye konuştu.

Kayçev Ziraat Mühendisi Vahit ŞAN da, KAYÇEV'in yaptığı çalışmalardan bahsederek, Hunat mahallesi meydanında açılan çadır ve stantla ile ilgili bilgiler verdi. Şan, ''KAYÇEV tesislerimizde organik gübremiz 3 aşamada gerçekleşiyor. Organik gübremizde hiçbir katkı maddesi içermemekle birlikte her yerde kullanılabilir. Çünkü gübremiz kokusuzdur. Stantta ise vatandaşlarımıza çevreyle ilgili yapmış olduğumuz projeleri anlatıyoruz. Ayrıca Organik tavuk gübresinin tanıtımını ve dağıtımını gerçekleştiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören KAYÇEV standında geri dönüşümle ilgili yapılan çalışmalar sergilenirken, standı ziyarete gelen vatandaşlara çevre bilinciyle alakalı broşürler, organik tavuk gübresi ve çam fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Diğer Haberler
Adres : Hasanarpa Mah. Bora Sokak No:27 Kocasinan KAYSERİ
Telefon : 0352 222 13 65
Copyright © 2015 Tüm hakları saklıdır.