Bizi Takip Edin !
Bizden Haberler
Açılış Töreni

Kocasinan Belediyesi, Hasanarpa Mahallesindeki geri dönüşüm tesisi KAYÇEV’in Önceki Dönem Ekonomi Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, son teknolojiyle donatılmış Anadolu’nun tek ve en modern geri dönüşüm tesisi KAYÇEV’in Türkiye’ye örnek olacak bir proje olduğunu vurguladı.

KAYÇEV’in açılışına,  Önceki Dönem Ekonomi Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve bölge sakinleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Önceki dönem Ekonomi Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye’ye örnek olacak geri dönüşüm tesisinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek,“ Çevreye zarar verebilecek olan atıkların kullanılabilir haline dönüştürmesini sağlayacak olan tesisin ekonomiye fayda sağlanmasında büyük imkan verecek. Böyle güzel hizmeti hem çevreyi koruyan hem de üretime dönük faydalı bir yatırım gerçekleştiren Başkanımıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadesini kullandı.

Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, geri dönüşüm tesislerin şehri güzelleştirdiğine dikkat çekerek, “Biyogaz tesisleri genelde uzak doğu ülkelerinde fazla ama hayvansal atıklarla çevreyi güzelleştirmek ve bu tur cam, şişe, kağıt plastik gibi ürünlerde açısından Avrupa’da çok ciddi tesisler var. Türkiye’de saymış olduğum atıkların geri dönüşüm oranı yüzde 40’lar civarındadır. Bunları mutlaka doğru bir şekilde artırmamız lazım. Bundan dolayı Çevre duyarlılığına göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, KAYÇEV’in çevreye duyarlılığının en önemli göstergesi olduğunu ifade ederek, “Geri dönüşüm tesisi KAYÇEV’in sadece bugünümüzü değil, geleceğimizi de olumlu manada etkileyecek. İsrafı önleyen bu tesisin Kayseri’ye ve Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Törende konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, daha temiz çevre ve daha yaşanabilir Türkiye için çalıştıklarını vurgulayarak, “’Daha çevreci bir Kocasinan’ sloganı ile çıktığımız hizmet yolunda hedeflerimize doğru, emin adımlarla ilerliyoruz. Modern dünyanın kulanmış olduğu çevreci teknolojileri şehrimize bir bir kazandırıyoruz. Burada faaliyete geçen tesisimizde bunlardan bir tanesi olacak. Geri dönüşüm tesisimiz 55.000m2 açık alan üzerinde 1.600m2 kapalı alanda kurulmuştur. Çevreci bir yaklaşım ile kurulan tesisimizin içerisinde 7.5000m2 alan da yeşillendirilerek adına yakışır şekilde hizmete hazır hale gelmiştir. Günlük 40 ton atık işleme kapasitesine sahip olan tesisimizde şu anda tek vardiyada 30 kişi istihdam edilmektedir. Yaklaşık 7.000.000 Türk Lirasına mal olan Türkiye’ de benzerleri arasında örnek gösterilecek son derece modern bir tesis kazandırdığımız inancındayım.” İfadelerini kullandı.

Geri dönüşümün önemine de dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “KAYÇEV’ de, kaynağında ayrışmış olarak toplanan ambalaj atıkları tasnif edilerek yeniden ekonomiye kazandırılacaktır. Plastik atıklar, pet şişeler, renkli ve şeffaf naylonlar, çuvallar, teneke, alüminyum, bakır, krom gibi metaller, cam şişeler ve her tür kağıt ve karton kutular tesisimizde işlem görecek olan ambalaj atıklarıdır. Geri dönüşüm için yaşlı genç demeden hep birlikte göstereceğimiz hassasiyet; tükenmez sandığımız doğal kaynaklarımızın korunması, cari açığımızın en büyük etkeni olan enerjinin tasarruf edilmesi, ülke ekonomisine iş gücü ve hammadde olarak katkı sağlanması açısından son derece önemlidir. Yalnızca bugün yaşayanlar için değil gelecek nesiller içinde miras kalacak büyük bir kazançtır. Bizim tesisimizde şu anki toplanan atık miktarlarımız ile örnekleme yapacak olur isek; yılda 80.000 adet çam ağacı tabiatta olmaya devam edecek. Ayda 1.500.000kw/h enerji tasarruf edilebilecek. Yılda 360 ton metal hammadde kullanımının önüne geçilebilecek.  Ayda 2.000 litre petrol için ödenecek döviz ülke ekonomisin de kalacak.  Tabi ki bu miktarları artırmak da tamamen bizim elimizde. Ölçülebilir kazanımlarımız hesap edildiğinde tesisimizde aylık 500.000 Türk Lirası ülke ekonomisine katkı sağlanması düşünülmektedir.”

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin tavuk çiftlikleri ve yumurta üretiminde kapasite olarak Türkiye’nin ilk 3 ilinden biri olduğunu ifade ederek, “Hayvan atıkları çevreyi kirleten hoş olmayan görüntü oluşturmak yerine enerji üreten bir biyogaz tesisi için hammadde olabilir. Bununla da kalmayarak her tür tarım için doğal toprak düzenleyici ürün haline gelebilir. İnşallah önümüzdeki günlerde alternatif enerji kaynağı olarak biyogazdan enerji üreten bir tesisimiz daha olacak.” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “15 Temmuzda bizi yolumuzdan alıkoymak, milletimizi bölmek, vatanımızı parçalamak isteyen bazı vatan hainleri başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu aziz milletten gereken cevabı almışlardır. Durum ve şartlar ne olursa olsun söz konusu olan vatansa, milletse, bayraksa, mukaddes değerler ise bu millet can siperane bu değerlerine her daim sahip çıkagelmiştir. Bugün bize düşen görev dünden daha çok çalışmaktır. Biliyoruz ki şehrimize katacağımız değer ülkemize katılmış bir değerdir. Büyük Güçlü Türkiye için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. vatanını seven, milletini seven, bayrağına mukaddes değerlerine aşkla bağlı bu vatanın öz evlatları hep beraber el ele gönül gönüle bu kutlu davada yürümeye devam edeceklerdir.”

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, “Yeni tesisimizin şehrimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye noktaladı.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde KAYÇEV’in açılışı gerçekleştirildi. Ardından Başkan Çolakbayrakdar, protokole tesisi detaylı bir şekilde gezdirmesiyle tören sona erdi.


Diğer Haberler
Adres : Hasanarpa Mah. Bora Sokak No:27 Kocasinan KAYSERİ
Telefon : 0352 222 13 65
Copyright © 2015 Tüm hakları saklıdır.